4711-Duftwelten
im Überblick

Beleef het parfumhuis 4711

Op slechts enkele minuten lopen van de dom in Keulen staat het Parfumhuis 4711, de plek waarop sinds 1792 unieke en wereldberoemde eau de cologne wordt gemaakt. In onze flagshipstore kunt u de diversiteit van het merk bekijken en hebt u de mogelijkheid de geschiedenis van het parfumhuis met zijn icoon ECHT KÖLNISCH WASSER te beleven.

Ontdek de wereld van de geuren door deelname aan een van onze evenementen helemaal opnieuw:

Historische rondleidingen – "Geschiedenis proeven"
Het parfumseminar – "Create your own Cologne"
Impressies

Graag tot ziens,
Het team van 4711

House of 4711
Glockengasse 4
50667 Keulen

Let op: onze openingstijden zijn veranderd: maandag t/m zaterdag van 11.00 uur tot 17.00 uur

De parfumworkshops en rondleidingen worden volgens de geldende hygiëne-eisen verzorgd. Houd er rekening mee dat aanmelding vereist is. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het parfumhuis.

De geurbron

Wie de winkel in de Glockengasse binnenstapt, wordt direct in een unieke sfeer ondergedompeld: de geurbron verspreidt de verkwikkende, lichte keur van de klassieker 4711 Echt Kölnisch Wasser, 4711’s classic product.

< terug

De tentoonstellingsstukken

Prachtige flacons en waardevolle, historische documenten, medailles en oorkonden uit meer dan twee eeuwen en verschillende landen – kleine schatten die een spannende inkijk bieden in de veelzijdige geurhistorie van het merk 4711.

De gobelin

Indrukwekkende afmetingen van 4,5 x 3,5 meter, 4,6 miljoen steken,
300 verschillende kleurnuances – de gobelin die de beroemde legende van de huisnummering in 1796 toont, werd voor de heropening van het parfumhuis in 1964 vervaardigd. 12 borduursters hebben anderhalf jaar aan het wandkleed gewerkt!

< terug

Het klokkenspel

Elk uur klinkt een lied - afwisselend de Marseillaise, het Duitse lied "Der treue Husar“ en een aan het seizoen aangepast lied. De figuren van het klokkenspel laten de legendarische scène van de huisnummering zien.

Ready for Take-off

Op de luchthaven Keulen/Bonn laat de 4711 Shop-in-Shop by Gebr. Heinemann de harten van de reizigers sneller kloppen. Laat u onderdompelen in de fascinerende geurwerelden van 4711.

Laat u adviseren en leer het complete geurenpalet van 4711 kennen.

De ideale “tussenstop” tijdens uw volgende reis! Graag tot ziens!

Waar? In het Duty-Free-gedeelte van terminal 1

Historie

Al 225 jaar stimuleert, inspireert en enthousiasmeert 4711 mensen in de hele wereld. Waarmee? "Fragance", "Duft", "Perfume", "Profumo", "芳香" en "Parfum" zouden de meertalige antwoorden luiden, maar vooral: "eau de cologne".

Historie Advertenties Tv-spotjes

Historische rondleidingen

Ontdek het verleden en de roemrijke traditie van 4711! Een rondleiding in ons parfummuseum is een ware ontdekkingstocht voor de zintuigen: elke zaterdag, aanvang 13.00 uur voor € 7 per persoon, duur ca. 50 minuten, in het Duits. Op verzoek verzorgen we ook rondleidingen voor groepen van 10 tot maximaal 25 personen in het Duits, Engels, Frans en Nederlands. Schoolklassen uit de stad Keulen betalen een gereduceerd tarief van € 5.

Bij vragen kunt u ook telefonisch contact met ons opnemen: +49(0)221.270999-11

Aanmelden

 

De parfumworkshops en rondleidingen worden volgens de geldende hygiëne-eisen verzorgd. Houd er rekening mee dat aanmelding vereist is. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het parfumhuis.

Geurseminars

In de Glockengasse in Keulen stelt u onder begeleiding van een expert, uw eigen eau de cologne samen en maakt u kennis met de werkwijze van de parfumeur. De parfumworkshop voor individuele bezoekers vindt plaats op zaterdag van 14.30 uur tot 16.00 uur in het Duits. Een workshop duurt ca. 90 minuten en kost € 38 euro per persoon.
Daarnaast organiseren we ook parfumworkshops in het Duits, Engels en Frans voor groepen van 10 tot 30 personen. De prijs is € 30 per persoon.
Schoolklassen in groepen van minimaal 15 tot maximaal 30 personen betalen een gereduceerd tarief van € 15 (minimumleeftijd hiervoor is 14 jaar).

Let op: niet barrièrevrij

Aanmelden

Bij vragen kunt u ook telefonisch contact met ons opnemen: +49(0)221.270999-11 of gebruik ons

contactformulier.

 

De parfumworkshops en rondleidingen worden volgens de geldende hygiëne-eisen verzorgd. Houd er rekening mee dat aanmelding vereist is. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het parfumhuis.

 

Pers & nieuws

Persberichten, beeldmateriaal als download en de contactgegevens van onze medewerkers van de pers- en PR-afdeling vindt u in het persportaal van MÄURER & WIRTZ.