4711-Duftwelten
im Überblick

De geur

Het bijzondere aan 4711 Echt Kölnisch Wasser is de zorgvuldige selectie van hoogwaardige ingrediënten en etherische oliën. De exacte compositie van de ingrediënten is ook vandaag de dag nog steeds geheim. Het bewuste accent op de verkwikkende, lichte topnoot verleent aan 4711 Echt Kölnisch Wasser zijn karakteristieke en aangename geur.

Ingrediënten en werking >

Ingrediënten en werking

De waardevolle ingrediënten zijn zorgvuldig op elkaar afgestemd. Bergamot, citroen en sinaasappel zorgen voor de typische, revitaliserende werking. Lavendel en rozemarijn werken kalmerend, ontspannend en zenuwversterkend. Neroli, gewonnen uit de bloesem van de pomerans, werkt in de basisnoot kalmerend en zorgt voor een positieve stemming.

< terug

Het assortiment

4711 Remix Cologne

"Hoe zou een Eau de Cologne tegenwoordig ruiken?
Onze nieuwe interpretatie ontvouwt nieuwe facetten met gebruikmaking van traditionele bestanddelen.
4711 Eau de Cologne anno 2017 – herkenbaar en toch nieuw! De geur is fris en mild, levendig en zacht, alsook tijdloos en modern.
Ontwikkeld voor het intensieve moment en lang aanhoudend. Limited Edition en uitsluitend verkrijgbaar bij geselecteerde handelspartners."

222 jaar 4711

De jubileumeditie gecreëerd door het kunstenaarskoppel Koralie en SupaKitch: twee flacons van 800 ml, met de hand gesigneerd en genummerd in een oplage van 471+1 exclusief beschikbaar in de 4711 Flagship-Store en in de "4711 Duty Free Shop-in-Shop" in Köln Bonn Airport.

Koralie & SupaKitch

Hun passie voor graffiti, 'street art' en architectuur maakte van hen een liefdespaar. Koralie mengt elementen van verschillende landen en tijdperken tot unieke kunstwerken – de neogotische stijl van het 4711-gebouw diende als inspiratiebron voor haar flacon. SupaKitch, die houdt van het spel met texturen zoals vacht en veren en in zijn kunst stimulansen uit oude foto's verwerkt, ontwikkelde voor zijn flacon een poëtische vormtaal met veel goud.

< terug

Het ontwerp

Onmiskenbaar en ongelofelijk praktisch – de flaconvorm van 4711 Echt Kölnisch Wasser is al bijna 200 jaar nagenoeg onveranderd. En dat heeft een reden: in 1820 ontwierp de destillateur Peter Heinrich Molanus een nieuwe fles die sindsdien ook zijn naam draagt: de Molanus-fles.

De Molanus-fles & het etiket >

Het etiket

Bremerblauw, goud en weelderige ornamenten – het etiket van 4711 Echt Kölnisch Wasser is een echte blikvanger en het eerste parfumetiket dat ooit in kleur werd gedrukt. De op het etiket afgebeelde medailles vormen slechts een kleine selectie van de talloze onderscheidingen die het merk op wereldtentoonstellingen binnensleepte. De kenmerkende kleurstelling en vormgeving fungeert steeds weer als inspiratiebron voor kunstenaars, ontwerpers en creatieve geesten.

< terug

De Molanus-fles

Terwijl de Rosoli-fles alleen liggend kan worden getransporteerd, kunnen de zeshoekige Molanus-flessen beter worden gestapeld, opgeslagen en getransporteerd. Bovendien biedt de toentertijd revolutionaire flesvorm een groter oppervlak voor etiketten die de waardevolle inhoud beschermen tegen licht en natuurlijk ook voor een goede productherkenning zorgen.

De campagne

Water in al zijn schakeringen beleven. Honderden verschillende blauwtinten ontdekken. Genieten van echte momenten. HErvaringen, mensen en emoties maken je tot dat wat je bent. 
4711 Echt Kölnisch Wasser staat al meer dan 222 jaar voor authentieke, verfrissende, veelzijdige geurbeleving.

De advertenties  De ECHT Film