4711-Duftwelten
im Überblick

De geur

Het bijzondere aan 4711 Echt Kölnisch Wasser is de zorgvuldige selectie van hoogwaardige ingrediënten en etherische oliën. De exacte compositie van de ingrediënten is ook vandaag de dag nog steeds geheim. Het bewuste accent op de verkwikkende, lichte topnoot verleent aan 4711 Echt Kölnisch Wasser zijn karakteristieke en aangename geur.

Ingrediënten en werking >

Ingrediënten en werking

De waardevolle ingrediënten zijn zorgvuldig op elkaar afgestemd. Bergamot, citroen en sinaasappel zorgen voor de typische, revitaliserende werking. Lavendel en rozemarijn werken kalmerend, ontspannend en zenuwversterkend. Neroli, gewonnen uit de bloesem van de pomerans, werkt in de basisnoot kalmerend en zorgt voor een positieve stemming.

< terug

Het assortiment

Het ontwerp

Onmiskenbaar en ongelofelijk praktisch – de flaconvorm van 4711 Echt Kölnisch Wasser is al bijna 200 jaar nagenoeg onveranderd. En dat heeft een reden: in 1820 ontwierp de destillateur Peter Heinrich Molanus een nieuwe fles die sindsdien ook zijn naam draagt: de Molanus-fles.

De Molanus-fles & het etiket >

Het etiket

Bremerblauw, goud en weelderige ornamenten – het etiket van 4711 Echt Kölnisch Wasser is een echte blikvanger en het eerste parfumetiket dat ooit in kleur werd gedrukt. De op het etiket afgebeelde medailles vormen slechts een kleine selectie van de talloze onderscheidingen die het merk op wereldtentoonstellingen binnensleepte. De kenmerkende kleurstelling en vormgeving fungeert steeds weer als inspiratiebron voor kunstenaars, ontwerpers en creatieve geesten.

< terug

De Molanus-fles

Terwijl de Rosoli-fles alleen liggend kan worden getransporteerd, kunnen de zeshoekige Molanus-flessen beter worden gestapeld, opgeslagen en getransporteerd. Bovendien biedt de toentertijd revolutionaire flesvorm een groter oppervlak voor etiketten die de waardevolle inhoud beschermen tegen licht en natuurlijk ook voor een goede productherkenning zorgen.

De campagne

Water in al zijn schakeringen beleven. Honderden verschillende blauwtinten ontdekken. Genieten van echte momenten. HErvaringen, mensen en emoties maken je tot dat wat je bent. 
4711 Echt Kölnisch Wasser staat al meer dan 222 jaar voor authentieke, verfrissende, veelzijdige geurbeleving.

De advertenties  De ECHT Film